La UdL, laboratori d'innovació per a les empreses de Lleida
El debat de Lleida activa

És vostè productor de fruita i vol transformar-la en un producte de IV Gamma tallat i trossejat per a posar-lo directament al mercat? O vol posar en marxa una línia d’aliments de V Gamma, de plats preparats refrigerats amb productes Km0? O senzillament vol entrar a la modernitat de la sisena gamma de les fruites i verdures liofilitzatdes transformant, per exemple, tomàquets en cubs de textura cruixent? Doncs tot això, i molts objectius més, li pot facilitar la Universitat de Lleida, concretament la Planta Pilot de Processament d’Aliments que ha començat a funcionar enguany al Parc Científic de Gardeny i que és la darrera incorporació als Serveis Científic Tècnics de la UdL.

Uns Serveis que conformen un important conjunt de procediments analítics que poden ser utilitzats també, a part dels propis grups de recerca de la universitat, pel teixit productiu i empresarial de les comarques de Lleida. Com per exemple l’innovador Centre d’Art d’Època Moderna, el CAEM, potser el més ben dotat i preparat de tot l’Estat i que ha aconseguit identificacions i restauracions d’obres d’art de primer nivell.

Avui en volem parlar, doncs, d’aquests Serveis Cientific Tècnics de la nostra Universitat, i començarem a fer-ho entrevistant al responsable d’aquesta ‘cuina-laboratori’ que la Universitat de Lleida acaba d’obrir a Gardeny i que posa Lleida una casella més endavant en el món de l’agroalimentació.