Científics i professors de la Universitat de Lleida, entre la elit mundial
El d’avui serà un programa atípic, els aviso. Hola, bona tarda. Benvingudes i benvinguts una setmana més al debat de Lleida Activa.
Portem tota aquesta segona dècada del segle XXI dedicant programes a la tasca d’investigació i de transferència de coneixement que es fa a la Universitat de Lleida, principalment des de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (l’Escola d’Agrònoms per entendre’ns), perquè és potser l’àrea de coneixement més antiga i la que més relació té amb l’activitat econòmica tradicional de les nostres comarques, l’agroramaderia. I ha sigut precisament l’Escola d’Agrònoms, sense per descomptat desmeréixer la resta de centres, la que ha posat la UdL a les posicions més altes quant la classificació de les millors universitats del món. Així, per exemple, en l’àmbit de Tecnologia d’Aliments, la universitat lleidatana ocupa el lloc 45 entre les institucions universitàries de tot el món, en un ranquing liderat per la xinesa de Jiangnan i elaborat anualment per la revista britànica Times Higher Education. Però no només és la institució lleidatana la que ocupa aquests llocs de reconegut prestigi, sinó que un bon grapat dels seus científics i professors ocupen també posicions importants en l’àmbit internacional, la qual cosa contribueix indubtablement a la projecció mundial de la Universitat de Lleida.
Avui, doncs, dedicarem el programa a aquesta projecció, a l’autoestima lleidatana que de vegades ens manca. I per començar hem convidat l’Olga Martín, a qui els nens i nenes de l’escola Mestre Peraire de Mollerussa donaven les gràcies emocionades al vídeo que han vist fa uns moments.