L’alumna Irene Teixidó ha estat premiada per l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació

Descarregar Pdf
Irene Teixidó
Lliurament del premi a Irene Teixidó

Irene Teixidó, graduada en Ciència i Tecnologia d’Aliments i actualment estudiant del Màster en Gestió i Innovació en la Industria Alimentària de l’ETSEA de Lleida, ha resultat guanyadora del premi M. del Carmen de la Torre Boronat atorgat per l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA), una societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquest premi té per objectiu el reconeixement a un treball d’investigació, bibliogràfic o d’assaig sobre els aliments.

El treball presentat per Irene Teixidó, i que ha resultat premiat en  aquesta convocatòria del 2021, porta per títol Millora de la bioaccessibilitat i estabilitat de les nanoemulsions enriquides amb β-carotè extret de l’alga Dunaliella salina, i ha estat dirigit per la Dra. Gemma Oms Oliu, del Departament de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida. Es tracta d’un treball de recerca en què es conclou que la utilització de proteïnes de la llet en nanoemulsions enriquides amb β-carotè millora l’estabilitat digestiva de l’emulsió, augmentant substancialment la bioaccessiblitat d’aquest compost bioactiu. Aquest treball s’ha desenvolupat en el grup de recerca de Noves Tecnologies de Processament d’Aliments dirigit per la catedràtica Olga Martín.

El guardó està dotat amb 2.000 euros i inclou la publicació d'un extracte del treball a la revista TECA  (Tecnologia i Ciència dels Aliments). Aquesta revista és publicada per l’ACCA sobre el món alimentari, amb l’objectiu de presentar els darrers avenços en tecnologia i ciència d’aliments, i servir d’eina de comunicació entre tots els professionals per a compartir els temes d’actualitat d’interès científic, nutricional, tecnològic, sanitari i social relacionats amb l’alimentació.

Text: Direcció ETSEA