La UdL posa a l'abast de la pagesia un repositori digital d'agricultura de precisió

Inclou conceptes bàsics, fitxes tècniques, tutorials i casos pràctics d'èxit

Descarregar Pdf
IMG_2599
Foto: GRAP UdL
Conceptes, metodologies i tecnologies bàsiques de l'agricultura de precisió, fitxes tècniques sobre plataformes de monitoratge i maneig de cultius, d'integració de dades, tutorials i guies pràctiques per fer ús dels sistemes d'informació geogràfica, per generar mapes de prescripció de fitosanitaris, i casos pràctics d'èxit per poder aplicar al camp, són alguns dels 40 documents i prop de 80 definicions que inclou el Repositori digital d'agricultura de precisió, elaborat pel Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida (UdL) i d'Agrotecnio.
 
Finançat a través de l'operació 01.02.01 de Transferència tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, l'objectiu d'aquest repositori és posar a l'abast de la pagesia i de personal tècnic materials divulgatius relacionats amb l'agricultura de precisió que ajudin a millorar l'eficiència d'ús de recursos, la qualitat, la rendibilitat i la sostenibilitat de la producció agrícola i facilitar, així, la transició cap a l'agricultura de precisió a Catalunya, expliquen des del GRAP.

El repositori està dividit en cinc blocs: Conceptes bàsics, Adquisició de dades, Extracció d'informació, Presa de decisió i Actuació al camp. Segons els blocs, es poden trobar quatre tipus de materials diferents. Es tracta de les Bases de l'agricultura de precisió, on es recullen documents formatius bàsics destinats a totes aquelles persones que no han rebut formació reglada sobre aquest model d'agricultura. En segon lloc, estan les Fitxes tècniques que descriuen els equips o les tècniques concretes que s'utilitzen (polvorització, sensors propers i remots, mapes, plataformes de monitoratge i maneig de cultius, cartografia, etc). També hi ha Tutorials, guies pràctiques o bé materials multimèdia per poder fer, pas a pas, operacions concretes (càlculs, mètodes de mostreig, històric d'ortofotos, descàrrega d'imatges de satèl·lit, etc.) i, finalment, l'Aplicació pràctica, que presenta estudis i casos pràctics d'èxit que poden servir de referència, per exemple sobre conductivitat elèctrica en cultius arboris i extensius.
 
Aquest repositori digital sobre l'agricultura de precisió, que s'anirà ampliant amb més materials, està obert a suggeriments i peticions dels seus futurs usuaris, afegeixen des del GRAP.MÉS INFORMACIÓ:

Repositori digital d'agricultura de precisió


Text: Premsa UdL