Èxit d’assistència en la Jornada Tècnica del Pla Anual de Transferència del Dept. d’Acció Climàtica i Agenda Rural sobre “Amaranthus palmeri”

Descarregar Pdf
Amaranthus
Foto: ETSEA

El dimecres 16 de novembre ha tingut lloc a l’ETSEA, una Jornada Tècnica sobre “Amaranthus palmeri” dins el Pla Anual de Transferència del Dept. d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La Jornada ha estat organitzada pel grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la UdL-Agrotecnio i Agrotecnio, juntament amb la Secció de Malherbologia del Servei de Sanitat Vegetal.

En la Jornada s’ha comptat, amb la participació del professor Ramón León, de la Universitat de Carolina del Nord (EEUU), qui ha exposat el problema que ha causat l’esmentada espècie vegetal en diferents conreus d’estiu com ara soja, cotó i panís als EEUU, i les dificultats actuals per a portar a terme un eficaç control químic donats els nombrosos casos de poblacions resistents a herbicides.

Per part de la UdL, d’altres ponents han estat el Dr. José M. Montull, que ha exposat els resultats dels assajos d’herbicides realitzats sobre aquesta espècies, el doctorand Alfredo Manicardi qui ha explicat els casos detectats de poblacions resistents a herbicides a Catalunya i la tipologia de la seva resistència, i per part del Servei de Sanitat Vegetal, el Sr. Josep M. Llenes ha comentat l’expansió actual de la mala herba pels camps de panís de Lleida.

A continuació hi ha hagut un interessant debat, moderat pel professor de la UdL, el Dr. Jordi Recasens, amb la participació de tècnics i assessors de diferents entitats com Clara Orno (CUPASA Almacelles), Mariano Paraiso (ADV d’Almenar), Àngel Arcaya (gerent de la Cooperativa Agrícola d’Almacelles) i l’agricultor Joan Roig d’Alguaire.

La Jornada ha servit per prendre consciència del problema actual causat per la presència d’aquesta mala herba en els nostres camps de panís i per valorar noves propostes de control per a contenir l’expansió d’aquesta espècie invasora.

S’ha comptat amb el Sr. Jordi Giné, Cap del Servei de Sanitat Vegetal i amb una assistència de més de 70 persones.