Agricultura Molecular contra la SIDA

 Descarregar Pdf

Segons dades de l’ONU, l’any 2016, 36,7 milions de persones a tot el món són portadores del VIH, dels quals només la meitat tenen accés a la teràpia retroviral. Cada any es produeixen 2 milions de nous contagis i més d’un milió de persones moren a causa de malalties relacionades amb el SIDA.

D’aquests 2 milions de nous contagis, 1,4 milions es produeixen a l’Àfrica subsahariana. Allí, les dones s’han convertit en un col·lectiu especialment vulnerable, perquè molts homes són reticents a l’ús de preservatiu.

Tenint en compte aquesta situació, científics de la UdL han desenvolupat blat de moro modificat per a produir anticossos del VIH. Un producte segur, fàcil de produir, fàcil de transportar i fàcil de conservar.

De la llavor d’aquest blat de moro és senzill produir una crema que les dones poden aplicar abans de les relacions sexuals, per a protegir-se del contagi.

El projecte ha estat desenvolupat pel grup de Biotecnologia aplicada de plantes del Centre Agrotecnio, vinculat a la Universitat de Lleida que encapçala l’investigador iCREA Paul Christou.

   Darrera modificació: