Maria Mayol Marimon guanya el primer premi de la Càtedra Grup Vall Companys–UdL
Download PdfLa Càtedra Grup Vall Companys–UdL d’Alimentació Sostenible ha fet públics els guanyadors del premi als millors Treballs de Final de Màster.
El primer premi, dotat amb 4.000 euros, ha estat per a Maria Mayol Marimon, estudiant del Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida, amb el treball titulat “Investigació de noves fonts de proteïna alternativa per al desenvolupament de nous productes càrnics híbrids”. El projecte, tutoritzat per Nadia Ortega Olive i cotutoritzat per Maria Paz Romero Fabregat, se centra en desenvolupar nous ingredients proteics a partir de fonts vegetals fermentades per formular productes carnis híbrids (fuets i hamburgueses) que integrin proteïna vegetal i animal.
El tercer premi, amb una dotació de 1.000 euros, ha estat per a Marcos Jiménez Ríos, alumne del Màster interuniversitari en Sanitat i Producció Porcina (UdL, Universitat de Saragossa i Universitat Complutense de Madrid). El seu treball, titulat “Evaluación energética de dos granjas porcina españolas a través de su gasto de energía eléctrica en función a su manejo e instalaciones”, ha estat tutoritzat per Pedro López Romero i aporta una análisi innovadora sobre l’eficiència energètica en explotacions porcines.
Amb aquests guardons, la Càtedra Grup Vall Companys–UdL reafirma el seu compromís amb la recerca aplicada i la innovació en l’àmbit de l’alimentació sostenible, donant suport a joves investigadors que aporten solucions als reptes actuals de la indústria alimentària i ramadera.
Per a més informació, podeu llegir la noticia al web UdL.