Celebració del 20è aniversari del Màster en Sanitat i Producció Porcina
Descargar pdfEl passat divendres 31 de maig de 2025, la catedral de la Seu Vella de Lleida va acollir la celebració del 20è aniversari del Màster en Sanitat i Producció Porcina, un programa interuniversitari coordinat per la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Saragossa (Unizar) i la Universitat Complutense de Madrid (UCM). L’acte va reunir més de 150 persones, entre antics alumnes de les 20 edicions del màster, professorat i representants destacats d’empreses del sector porcí.
L’esdeveniment va oferir una retrospectiva del recorregut del màster al llarg de dues dècades, posant en valor la seva contribució a la formació de professionals especialitzats i a la millora del sector porcí a nivell nacional i internacional. A través de diverses intervencions, es va repassar l’evolució acadèmica, científica i professional del programa, així com els principals reptes i assoliments que ha viscut des de la seva creació.
Des de la creació del màster, han passat pel programa un total de 416 estudiants, dels quals un 12,7 % són procedents de països llatinoamericans, majoritàriament de Brasil, Bolívia, Colòmbia, Mèxic, Argentina i Xile. El màster també ha comptat amb alumnes internacionals, provinents de Portugal, Itàlia, Canadà i diversos països africans.
Pel que fa a l'alumnat nacional, s’ha comptat amb participants de totes les comunitats autònomes, que actualment es troben treballant al llarg de tot l’estat espanyol, amb una major representació de Catalunya i Aragó, zones amb alta concentració de producció porcina. Un 98 % dels titulats del màster es troben actualment treballant en el sector porcí, principalment en empreses de producció, serveis d’assessorament, àrees de sanitat i nutrició, i molts d’ells han assolit càrrecs de responsabilitat dins de les seves empreses i organitzacions.
Cal remarcar que el professorat d’aquest màster està format per un claustre de 47 professors de les 3 universitats organitzadores, amb 19 professors convidats d’altres universitats del país; a més, es compta, per a la participació en seminaris pràctics, de més de 75 ponents de gran prestigi d’àmbit nacional i internacional que aporten a la docència una visió real de la problemàtica actual i de les solucions tecnològiques a aplicar en el sector porcí.
L’acte va finalitzar amb un sopar d’agermanament, creant un ambient distès i festiu en què es van continuar compartint records, vivències i anècdotes de les diferents promocions del màster.
Amb aquest acte, el Màster en Sanitat i Producció Porcina consolida el seu compromís futur amb la formació de professionals qualificats i la transferència de coneixement en un àmbit clau per a l’economia i la societat del país, com és el sector porcí.