El Dr. Adrian Cardil, investigador i professor d'Incendis Forestals a l’ETSEA, ha estat premiat per la International Association of Wildland Fire

Descarregar Pdf

Adrian Cardil, Doctor en Enginyeria de Forests per la UdL, ha resultat guanyador del IAWF EARLY CAREER IN FIRE SCIENCE AWARD (2022), atorgat per la International Association of Wildland Fire (IAWF), una organització independent, els membres de la qual inclouen experts en tots els àmbits de la gestió dels incendis forestals.

Aquest premi reconeix aquells investigadors que han fet contribucions destacades en el camp de la ciència i la gestió dels incendis forestals durant els primers 10 anys de la seva carrera científica.

El Dr. Cardil és un destacat científic i tecnòleg del comportament dels incendis que estudia el temps, l'ecologia, els impactes i la modelització dels incendis forestals. En aquesta primera etapa de la seva carrera, les seves contribucions més significatives han estat en l'àmbit de la modelització d'incendis forestals i l'anàlisi dels factors que provoquen incendis forestals extrems amb impactes en víctimes mortals i el medi ambient. El seu treball científic ha produït 48 publicacions revisades per parells en revistes principals, que han rebut més de 800 citacions al llarg de la seva curta carrera. Diversos treballs científics es basen en la modelització del foc en una gran varietat d'ecosistemes diferents, realitzats a través d'estades al Canadà, EUA, Xile, Països Baixos, Bulgària, Alemanya i Itàlia, establint una àmplia xarxa de col·laboradors internacionals.

El Dr. Cardil és membre expert de la Crisis Management Innovation Network Europe, membre de comitès científics en diferents conferències sobre focs forestals i va ser guardonat internacionalment per la millor tesi doctoral sobre incendis forestals per la Fundació Pau Costa l'any 2017.